Într-o lume cu o populație în continuă creștere, este esențial să oferim alimente sănătoase, accesibile și nutritive. Sectorul zootehnic, prin fermele avicole moderne, contribuie direct la acest obiectiv, promovând principiul „De la fermă la furculiță”.
Oul de găină este considerat un aliment complet, cu o valoare biologică comparabilă cu cea a laptelui matern. Acesta conține o gamă largă de substanțe nutritive și compuși bioactivi ușor digerabili:
Susține imunitatea
Protejează sănătatea cardiovasculară
Menține echilibrul metabolic
Ajută în controlul greutății
Contribuie la combaterea malnutriției
Oul de găină este tot mai frecvent inclus în categoria alimentelor funcționale.
Proteina din ou are o digestibilitate ridicată și conține aminoacizi esențiali. Este esențială în:
Dezvoltarea armonioasă a copiilor (inclusiv creșterea în înălțime)
Menținerea masei musculare
Dietele pentru slăbit și reechilibrare metabolică
Energie: 598.13 KJ
Proteine: 12.60 g
Grăsimi saturate: 3.10 g
Grăsimi mono și polinesaturate: 5.2 g
Zaharuri: 0 g
Fibre: 0 g
Sodiu: 63 mg
Coaja oului conține proteine antimicrobiene, care creează o barieră împotriva microorganismelor, menținând conținutul steril și sigur pentru consum.
Ouale de găină au un termen de valabilitate de 28 de zile, dacă sunt păstrate la o temperatură constantă între 5–18°C.